petak, 17. studenoga 2017.

John Lennon


RANI ŽIVOT
Rodnim imenom John Winston Lennon rođen je 9. listopada 1940. godine u Liverpool-u. Bio je engleski glazbenik, skladatelj, tekstopisac, pjevač i glazbenik. Pjevao je u najpopularnijoj grupi 20. stoljeća Beatles-i.  John je odrastao kod tete Mimi, majčine sestre.
PJEVAČKA KARIJERA
Prvu grupu je osnovao 1955. s prijateljem Peteom Shottonom i zvala se The Quarrymen. Ostali članovi bili su Nigel Walley i Ivan Vaughan. Nešto kasnije osniva grupu The Beatles i godine 1963. izbacuju prvi album Please, Please me. Vrijeme dok su Beatles-i svirali se zvala Beatlomania. Najpoznatije njihove pjesme su: A Day in Life, I Want to Hold Your Hand, Straberry Fields Forever... Grupa se raspala 1970. godine. 

UBOJSTVO
Umro je 8. prosinca 1980. godine u New York-u ispred zgrade Dakota. Ubojica je bio tamo istog dana kada je Lennon potpisivao autograme i njemu ga je potpisao. Kada je upucan Lennon je rekao "Upucan sam". Odveli su ga u bolnicu i tamo je nažalost umro.
http://www.billboard.com/files/media/john-lennon-yoko-ono-1971-billboard-1548.jpg
John Lennon i Yoko Ono

Broj komentara: 8:

  1. Tužno je to kako je umro :( bio je jako nadaren. Lijepi post :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Post je jako dobar i zanimljiv. Šteta što je tako talentirana i poznata osoba umrla tako mlada i na tako tužan, čudan i zapravo nekako glup način.

    OdgovoriIzbriši
  3. Blog mi se jako sviđa i on nije zaslužio tako umrijeti.

    OdgovoriIzbriši
  4. jAKO TUŽAN POST I NIJE TO ZASLUŽIO, ALI ZANIMLJIVO NAPISANO!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Šteta nije ga to trebalo snači. Ubili su jednog od velikih glazbenika.

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako mi je žao da je takva zvijezda ubijena, on je bio talentiran glazbenik i pjevač ali sve u svemu jako lijep blog i jako lijepo pišeš samo tako nastavi dalje :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Text ti je odličan i blog ti je odličan samo nastavi.

    OdgovoriIzbriši
  8. savršen blog post još bolji. #samotakonastavi

    OdgovoriIzbriši